Tatuoinnin hoito

TATUOINNIN HOITO-OHJEET

Tatuoinnin jälkihoidon ohjeistus vaihtelee paikasta ja tekijästä.

Tärkein tekijä on kumminkin se, että uusi tatuointi tulee pitää puhtaana. Tatuointi on avohaava joka muistuttaa asfaltti-ihottumaa.

Uudelle tatuoinnille, riippuen sen sijainnista keholla, laitetaan usein kelmu suojaamaan sekä haavaa liasta, että vaatteita irtoavasta väristä ja haavanesteistä. Kelmun voi poistaa muutaman tunnin jälkeen, jolloin tatuointi tulee pestä miedolla saippualla ja kuivattaa.

Tatuointia ei saa hangata. Kuivauksen jälkeen tatuointi kosteutetaan esimerkiksi Bepanthenillä, Helosanilla tai Optisanan suojaavalla voiteella, näitä hoitovoiteita saa apteekeista.

Pese ja kuivaa tatuointi alkuvaiheessa aina muutaman tunnin välein ja kosteuta sitä riittävän usein. Mikäli tatuointia ei rasvata riittävän usein, siihen muodostuu rupi joka saattaa viedä väriä mukanaan haalistaen tatuointia.

Vältä saunomista, uintia ja hikoilua ensimmäisten päivien aikana koska liiallinen hikoilu saattaa viedä väriä mukanaan. Paranemisen aikana tatuoinnille muodostuu rupi, jota ei saa raapia vaan sen annetaan irrota itsestään.

Tatuoinnin oikea jälkihoito on erittäin tärkeää kuvan säilymisen ja ihon nopean paranemisen kannalta.

Ylös